Een hellend dak isoleren is een uiterst effectieve manier om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Indien er een onderdak aanwezig is en er voldoende ruimte is tussen de kepers of spanten kan het dak geïsoleerd worden door middel van glas- of rotswol. Deze bieden een goede thermische isolatie en goede geluidsisolatie.
Alternatief of in combinatie met bovenstaande kan er gewerkt worden met harde PIR isolatieplaten met een aluminium cachering. Deze cachering beschermt de PIR platen tegen vocht en zorgt voor extra isolatie. Het voordeel van deze PIR isolatieplaten is dat het materiaal licht van gewicht en drukvast is en tegelijk een hogere isolatiewaarde heeft dan glas- of rotswol van dezelfde dikte.
Indien het niet mogelijk of wenselijk is om een hellend dak aan de binnenzijde te isoleren, kan gekozen worden voor een sarkingdak. Bij deze methode worden Sarking isolatieplaten (harde isolatieplaten met een tand- en groef systeem) gebruikt om de buitenzijde te isoleren op een keper- of spantendak.
Het is de meest geschikte oplossing om een hellend dak vlot en energie-efficiënt na te isoleren aan de buitenkant.
Bij een renovatie- of nieuwbouwproject wordt de dakisolatie langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht. Onder de isolatielaag wordt een dampscherm geplaatst om te voorkomen dat condensatievocht in de isolatielaag trekt. Bovenop de isolatie wordt de verdichting (zoals roofing, EPDM) aangebracht.
Een omkeerdak of omgekeerd dak is een geïsoleerd plat dak met een ballastlaag van grind of tegels. De ballast- en isolatielaag zorgen voor de thermische isolatie en beschermen de dakafdichting tegen wisselingen in temperatuur en UV-straling waardoor de levensduur optimaal is.
De Backer maakt uitsluitend gebruik van kwalitatieve drukvaste en vochtwerende XPS-panelen als isolatielaag bij een omkeerdak.
Indien u voldoet aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen kunt u voor dakwerken (die door een aannemer uitgevoerd worden) in aanmerking komen voor een premie.
Klik hier voor meer informatie